Arctic Lyrics Juni 2022: vår første samling i Alta

23.06.2022

Kjære deltakerne i Arctic Lyrics -2022!

Jeg vil takke alle som har funnet tid og anledning til å være med på vår første «fysiske» samling i Alta 17-19.juni Marit Barbo Marit Bjerkeng Kjell Erling Bardal Elna Viola Gundersen Denis Demiantsev Anna Skrypalshchykova Larisa Tarasova Ekaterina Bespalova Ekaterina Ilicheva Aljona Saltykova Elena Guttormsen Ulyana Mylnikova Aleksandra Breivold!

For en fantastisk gjeng dokker er! 2,5 dager fylt med glede, latter, tårer, spenning, dikter og gjendiktninger, kunstnerisk diktlesing, diskusjoner, fortellinger, sanger - og til og med danser! Jeg synes at vi har klart det og ble til slutt bedre kjent med hverandre, ikke på en overfladisk how-do-you-do måte, men ordentlig som personligheter med ulik bakgrunn, interesser og preferanser.

Vi har vært superheldige med været og dette sammen med vår vakre nordnorske natur, midnattssol, frisk luft, lokal mat, historiske minner, kulturarv og - ikke minst: den gode kjemien mellom deltakerne - er en unik kombinasjon! Det gikk i hvert fall over alle mine personlige forventninger til denne samling og prosjektet. Det betyr også at den nye reviderte format for flerspråklig kommunikasjon i Arctic Lyrics funker selv i disse krevende tider! 

Vet dokker hvorfor? Fordi poesi kjenner ingen grenser verken geografiske eller mentale. Og samarbeid innen på tvers av språk og kulturer skal fortsette til tross for pest og krig, med lyrikk som en bru!Det eneste vi kanskje manglet var tid. 

Programmet var ganske intens, og alle har igjen mye av det de kunne ha fortalt/lest/sunget. Men dette har vi spart til vår neste «fysiske» samling som skal bli en gang i høst før året er over. Dato og sted velger vi seinere! Jeg håper at flere av de som ikke kunne ha kommet denne gangen kan delta da! 

Til slutt vil jeg takke Barents Sekretariatet og spesielt vår gode engel Marit Jacobsen for at vi har fått den mulighet til å treffe hverandre og få den uforglemmelig erfaring til sammen!