Hjemmelekse#2 - Arctic Lyrics Film

14.02.2022
bildet er tatt av Visit Alta
bildet er tatt av Visit Alta

Kjære poeter!

Vår nye hjemmelekse er av helt annen type enn den forrige.

Dere nemlig oppfordres til å lage en kort Arctic Lyrics video!

Her er 2 forslag - dere kan gjerne kombinere dem i en video eller lage to:

1: shoot en video (med telefon eller kamera) hvor dere leser høyt deres dikt eller et dikt til deres partner (gjendiktning).

Dere velger selv hva som den video skal være. Dette kan være en video "med ansikt", dette kan være video av naturen/omgivelsen med deres stemme i bakgrunn, dette kan være en bildekavalkade.

Dere bestemmer. Velg gjerne et dikt som ikke er veldig lang, men som dere skikkelig ØNSKER å lese.

2: video om deres forventninger, erfaringer så lang eller til og med logo for vårt prosjekt som dere ser det

Vi er fortsatt i oppstart- og brainstorming modus, akkurat som om dette var en begynnelse på en lang reise.

Derfor kunne det ha vært veldig fint om dere kunne ha sagt noen ord om hva er deres forventninger til prosjektet; hvorfor er dette interessant, hva betyr dette for dere.

Kanskje dere kan til og med formulere hva Arctic Lyrics egentlig er? En slags logo eller visjon.

Det kan være veldig artig å se/høre på det vi sier i starten med det som vi skal mene mot slutten av året. Eventuelt når vi treffes fysisk:)

Samme her: hvis dere ikke vil vise ansiktet på kameraet, dette er helt OK. Man kan filme naturen og snakke (for eksempel).

Det er ikke noen store forventninger til kvalitet, men sørg gjerne for at lyden er god nok/ at man hører hva dere sier. Det anbefales også at man skal lage en video i en horisontal posisjon (blant andre god tips som vi skal publisere her).

Videoene skal sendes til vår vanlige e-post adresse (artctic.lyrics.2022@gmail.com). Frist for å levere video er lørdag 5.mars.

Hvis filstørrelsen er mer enn det som kan sendes på e-post, kan den sendes på Messenger eller lagres på cloud. Vi finner en løsning!

Vi skal sørge for undertekster på videoer og skal etter at vi mottar deres videoer legge dem ut på vår Youtube-kanal (selvfølgelig hvis dere sier ja til det).

Vi har forresten en regissør med oss Yaroslav Lomakin som vil hjelpe oss å sy disse snuttene sammen i en film!

Planen er at vi har den felles film ferdig innen 12.mars.

En liten hemmelighet: vi er invitert til å presentere vårt prosjekt i Murmansk på det store regionale kulturforum, da kan vi vise den filmen (hvis den er ferdig) - det kan forhåpentligvis tiltrekke flere interessenter og kanskje noen sponsorer!

Det skal også feires en internasjonal Poesidag den 21 mars: den kan vi presentere til publikum på biblioteker på Kola halvøya og i Nord-Norge!

Men de av oss som ikke vil at videoen skal vises noen andre steder enn internt i vår gruppe - ingen problem! Vi gjør det som vi vil.

Det er ikke alle av oss som bruker å filme til Tik-Tok, Insta eller Youtube til vanlig, men la oss prøve! Det skal bli veldig morsomt!

Og husk: dette skal være DERES video. Man skal være seg selv.